Ιστορία

Η ιστορία μας ξεκινάει την δεκαετία του 60. Ακριβώς μετά τη Σχολή Δοκίμων λειτουργούσε για πολλά χρόνια το εξοχικό κέντρο "ο Καλαμπάκας" με μια ξύλινη εξέδρα μέσα στη θάλασσα.


Σήμερα το κατάστημα μας βρίσκεται κοντά στον ορμίσκο της Αφροδίτης. Δίπλα έχει στηθεί ένας μεγάλος Σταυρός ως μνημείο του Άγνωστου Ναύτη. Ακριβώς πάνω από το κατάστημα έμενε ο τότε Δήμαρχος Πειραιά (1983-1986) Ιωάννης Παπασπύρου.

Επί δημαρχίας του κατά μήκος της Πειραϊκής, έγιναν σημαντικά έργα εξωραϊσμού & αποχέτευσης, πεζοδρομήσεων & εξηλεκτρισμού τα οποία άλλαξαν όλο το τοπίο της περιοχής.

 

Κοντά στην περιοχή στην ενορία του Άγιου Νείλου μεγάλωσε και ανδρώθηκε ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ όπως & ο οργανοπαίχτης Δημήτρης Γκόγκος περισσότερο γνωστός ως Μπαγιαντέρας.


Ακριβώς απέναντι από το κατάστημα μας βρίσκονται τα Μακρά Τείχη. Χτίστηκαν μεταξύ 461 π.χ. - 455 π.χ. Ήταν αμυντικά τείχη με κύριο στόχο να προστατευθεί η επικοινωνία της Αθήνας με το λιμάνι της. Η ανέγερση τους είχε προταθεί από τον Περικλή επί των σχεδίων του Ναυάρχου Θεμιστοκλή που θεωρείται μέχρι σήμερα ο πατέρας & αναμορφωτής του Πειραιά.